Samtal

Samtal header image 1
January 12, 2022  

Josefin Utas

Josefin Utas är i grund och botten ingenjör men tillträdde sommaren 2020 som Slöseriombudsman i Skattebetalarnas förening. Hon har tidigare varit aktiv politiker och opinionsbildare.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

January 5, 2022  

Årskrönika 2022

Den här veckan sammanfattar Jannik Svensson och Anders Hesselbom det gångna året.

Corona och instabil regering har varit det återkommande på nyhetstapeten. Även alla årets gäster från podcasten sammanfattas i årets årskrönika.

Jannik och Anders driver också podden ”Generation YX” där de på veckobasis sammanfattar nyheter ur ett generationsperspektiv.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

December 29, 2021  

Markus Allard

Markus Allard är partiordförande och kommunalråd för Örebropartiet. Han är med och driver podden Markus och Malcom.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

December 22, 2021  

Hanif Azizi

Hanif Azizi är polis, författare och poddare. Han är aktuell med sin bok ”Förortssnuten” och podden ”Sista måltiden”.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

December 15, 2021  

Lucas Lindahl

Lucas Lindahl kommer från Malmö och är universitetslärare i historia, samhällsvetenskap och religion. Han är medlem i lokalpartiet Malmölistan, som är ett tvärpolitiskt parti som baserar sig på samma rörelse som Örebropartiet.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

December 8, 2021  

Samtal: Tegnell vs omikron

Den här veckan träffar vi åter igen Bulletins husläkare Benjamin Kalischer Wellander för att prata om den nya coronavirusmutationen Omicron samt Sveriges status i coronafrågan.

Han förklarar viktiga mekanismer hos immunförsvaret och varför omikron-varianten verkar oroväckande.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

December 1, 2021  

Chris Forsne

Chris Forsne har jobbat som journalist i 40 år och har bland annat jobbat som Pariskorrespondent med fokus på Frankrike, Europaunionen och Nordafrika.

Hon är mycket kritisk till svensk journalistik och hur den har utvecklats genom åren.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

November 24, 2021  

Emil Nilsén

Emil Nilsén är från Dalarna. Han föreläser och coachar inom ämnet ADHD.

Han driver också samtalspodden ”Vi måste prata” och betecknar sig som en del av banjohögern.

I det här samtalet aktiverar vi varandras ADHD-gener och hoppar således friskt mellan olika ämnen. Vi pratar bland annat om ADHD, samtalspoddande i Sverige och livsregler. 

www.samtal.ax www.bulletin.nu

November 17, 2021  

Otto Larsson

Otto Larsson är cannabisaktivist och driver sajten ”Cannabis i fokus”. Han har bakrund i bland annat Piratpartiet och kallar sig själv ”utopisk anarkist” eller ”pirat”.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

November 10, 2021  

David Lindén

David Lindén är historiker och författare. Han är specialiserad på Vasatiden och tidig modern tid.

Han har bland annat skrivit böckerna ”Karin Månsdotter: drottningens revansch” och “Stockholms blodbad”.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

November 3, 2021  

Claes Littorin

Claes Littorin är yngste brodern i en familj som både kämpat hårt och under lång tid för att skapa något och för att behålla det de skapat. Motståndet har alltid varit en lika delar nyckfull som maktfullkomlig stat.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

October 27, 2021  

Lars Bredberg

Denna podd är lite speciell. I stället för att Jannik Svensson intervjuar rycker bönderna från Bondepraktikan ut. De samtalar med Lars Bredberg som är uppvuxen i vänstermiljö. Idag är han frihetshjälte i djupaste Värmland där han ser hur vänsteridéerna tar över landsbygden.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

 

October 20, 2021  

Jesper Söder

Jesper Söder är före detta YPG-soldat och har stridit mot IS nere i Irak, Syrien och Kurdistan. Han är författare, föreläsare och debattör med högerprofil. Numera jobbar han med skrotåtervinning på Skrotsmart.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

October 13, 2021  

Thomas Salme

Thomas Salme blev känd för allmänheten efter att ha åkt fast för att ha jobbat som pilot i tretton år utan utbildning och med falska papper. I dag bor han i Italien där han jobbar som dokumentärfilmare. Hans dokumentärer cirkulerar ofta kring kriminella och narkotikabrott.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

October 6, 2021  

ET Persson

ET Persson är polis och har jobbat med grova brott och mordutredningar. Han började för några år sedan intressera sig för ufologi och driver numera podden ”UFO - Bortom rimligt tvivel”.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

September 29, 2021  

Johan Pensar

Johan Pensar är skärgårdsbo, lantbrukare och småföretagare. För några år sedan lämnade han och hans fru Stockholm för Roslagens skärgård. Målet var att utveckla en skärgårdsby, något som på grund av offentlig sektor och byråkrati visade sig vara svårare än han trott.
 
www.samtal.ax www.bulletin.nu
September 22, 2021  

Magnus Norell

Magnus Norell är statsvetare, författare och terrorforskare. Han har skrivit flera böcker om bland annat terrorism och Mellanösternpolitik och utkom alldeles nyligen med en uppdaterad nyutgåva av boken ”Kalifatets kollaps och återfödelse”.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

September 15, 2021  

Mattias Lindberg

Mattias Lindberg är debattör, krönikör och familjefar. Han twittrar under namnet @lindbergpolemik och är stående krönikör på Bulletin sedan lanseringen.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

September 8, 2021  

Olof K Gustafsson

Olof K Gustafsson kommer ursprungligen från Ekerö i Stockholm och bor numera utomlands. Han jobbar som VD för Escobar inc och har under våren och sommaren synts mycket i media i Sverige efter att ha hamnat i konflikt med flera stora svenska influencers.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

September 1, 2021  

Bilan Osman

Bilan Osman är journalist och skribent. Hon skriver om frågor som härrör rasism och islamofobi. Hon är före detta medarbetare på tidningen Expo och jobbar numera på ETC.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

August 25, 2021  

Ronie Berggren

Ronie Berggren är opinionsbildare och författare. Han är expert på amerikansk politik och väl insatt talibanernas maktövertagande i Afghanistan.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

 

August 18, 2021  

Klaus Bernpaintner

Klaus Bernpaintner är ingenjör och ekonom. Han är också f.d direktör för Ludwig von Mises-institutet som sysslar med österrikisk nationalekonomi och frihetlig filosofi.

Han är aktuell som medgrundare till det nya frihetligt konservativa magasinet ”Folkungen”. I det här samtalet pratar vi om Österrikisk ekonomi, finansiella kriser, Klaus resa från ”vanlig” moderat till libertarian samt skepsis mot rådande system av överstatlighet.

Vi pratar också om nationalism, invandring och coronapandemin. Vi snuddar även in på olika populära konspirationsteorier.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

August 11, 2021  

Marcus Murray

Marcus Murray är säkerhetsexpert inom IT-branschen och driver cybersäkerhetsföretaget Truesec.

Han är en av Sveriges ledande experter inom sitt område.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

August 4, 2021  

Tobias Hübinette

Tobias Hübinette är lärare och forskare vid Karlstads universitet och studerar frågor om ras och vithet i Sverige. Han har en historia som antirasist och antifascist som sträcker sig ända tillbaks till 1990-talet.

I det här samtalet definierar Tobias begreppet “vithet” och särskiljer begreppet från den amerikanska kontexten och den svenska. Vi pratar också om kultur, rasism och om adoption.

Vi går också igenom Tobias böcker där han kartlagt svenska nazister och nazistsympatisörer samt hur han var med och startade EXPO. Vi går också in på hans vänskap med författaren Stieg Larsson.

www.samtal.ax www.bulletin.nu 

July 28, 2021  

Arga Blatten

Arga Blatten är känd från YouTube där han driver en kanal som har över 225.000 prenumeranter och 44 miljoner filmvisningar. Han har sedan starten varit öppet kritisk till invandring och har på grund av sitt sätt att uttrycka sig blivit avstängd från flera olika medier på nätet.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

July 21, 2021  

Luai Ahmed

Luai Ahmed är 27 år gammal och kom till Sverige när han var 20. Han flydde från Jemen på grund av sin mammas feministiska aktivism. Han är numera författare och jobbar som opinionsbildare och skribent.

I det här samtalet pratar Jannik och Luai om det politiska klimatet, rasiststämpeln, om hur det är att komma in i Sverige som flykting.

www.samtal.ax www.bulletin.nu 

July 14, 2021  

Rickard Axdorff

Rickard Axdorff är bonde, Örebroare och moderat. Han är aktuell med Bulletinpodden ”Bondepraktikan” och en infekterad konflikt som dragit genom Svenska Jägareförbundet.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

July 7, 2021  

Dan Korn

Dan Korn är opinionschef på Bulletin. Han är rabbin, författare och fotograf. Han har skrivit böcker om främst svensk kulturhistoria.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

June 29, 2021  

Hanif Bali

Hanif Bali är riksdagsledamot, poddare och programmerare. Han har flera gånger hamnat i blåsväder på grund av sin ton på Twitter.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

 

June 23, 2021  

Benjamin Kalischer Wellander

Benjamin Kalisher Wellander är läkare och har djupdykt i frågan om Sveriges coronastrategi. Han har under året varit på åtminstone hälften av alla av Folkhälsomyndighetens anordnade presskonferenser där han profilerat sig med sina kritiska frågor.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

June 16, 2021  

Omar Makram

Omar Makram är en del av podcasten Sista Måltiden. Han flydde från Egypten under våren 2011 på grund av att han hotades till livet efter att öppet ha kritiserat Islam.

Omars podcast var nyligen mitt i ett stort drev efter att ha haft med boxaren och företagaren Paolo Roberto gäst. Paolo Roberto bötfälldes förra våren för att olagligt ha köpt sex på en lägenhetsbordell i Stockholm. 

I det här samtalet, som är på engelska, deltar även Taimaz Ghaffari, känd från Loungepodden. Tillsammans pratar ravi om Islam, cancel culture och svensk identitet.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

June 9, 2021  

Taimaz Ghaffari

Taimaz Ghaffari är programledare för Loungepodden och driver eget inom media. Han föreläser också inom marknadsföring och försäljning samt producerar poddar åt andra.

June 2, 2021  

Axel Jakobsson

Axel Jakobsson lever sedan födseln utan syn. Han utbildar sig till lärare, har en kandidatexamen i musik och turnerade före corona med sitt band. Han är också en skicklig imitatör.

I det här samtalet pratar Jannik Svensson och Axel Jakobsson om hur det är att få livet att fungera som blind: förväntningar, fördomar och utmaningar.

www.samtal.ax www.bulletin.nu

May 26, 2021  

Anna-Karin Wyndhamn

Anna-Karin Wyndhamn är doktor i pedagogiskt arbete, författare och tidigare anställd vid Nationella sekretariatet för genusforskning. Hon är aktuell med boken ”Genusdoktrinen”, som hon har skrivit tillsammans med Ivar Arpi.

www.bulletin.nu www.samtal.ax

May 19, 2021  

Andrew Rosenthal

Andrew Rosenthal is an American journalist and former editorial page editor of the New York Times. He lives with his family in Montclair, New Jersey. He is the current editor in chief for Bulletin – the newly launched Swedish newspaper.

www.bulletin.nu www.samtal.ax

 

May 12, 2021  

Amineh Kakabaveh

Amineh Kakabaveh är oberoende socialistisk riksdagsledamot. Hon lämnade 2019 Vänsterpartiet. I sin ungdom var hon peshmergagerilla i Kurdistan-Iran men efter att ha kommit till Sverige utbildade hon sig till socionom. Hon har tidigare jobbat som socialarbetare.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

May 5, 2021  

Nils Littorin

Nils Littorin är läkare och partiledare för det lokala partiet Malmölistan. Han är före detta medlem och styrelseledamot för Kommuniska partiet.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

April 28, 2021  

Jörgen Fogelklou

Jörgen Fogelklou är kommunalråd för Sverigedemokraterna i Göteborgs stad. Han har tidigare jobbat inom vården som undersköterska. Han kom i kontakt med politiken genom sitt senare yrke som reklamare.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

 

April 21, 2021  

Jiyan Behrozy

Jiyan Behrozy är en journalist från Värmland. Hon har jobbat både som reporter och ledarskribent. Hon brinner för ämnen såsom segregation och skola.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

 

April 14, 2021  

Evelina Öhman

Evelina Öhman är 23 år gammal och kommer Luleå. Hon studerar till vardags och innan corona föreläste hon om sitt perspektiv som anhörig till en person med bipolär sjukdom.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

April 7, 2021  

Staffan Dopping

Staffan Dopping är mångårig journalist och jobbar numera som poddredaktör på nättidningen Kvartal.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

March 31, 2021  

Thomas Mattsson

Thomas Mattsson är f.d chefredaktör på Expressen och har i mer än tio år varit en av Sveriges mäktigaste mediamän. I dag jobbar han inom Bonnier News med alla deras varumärken.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

March 24, 2021  

Ashkan Fardost

Ashkan Fardost är f.d forskare och musiker. Idag föreläser han om internet och människan. Han driver podcasten ”Sista måltiden”.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

March 17, 2021  

Kaj Grüssner (2021)

Kaj Grüssner är anarkokapitalist, ekonom och skattekonsult. Han beskriver sitt jobb som att han “hjälper sina klienter att minska den statliga stölden”.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

March 10, 2021  

Erik Petschler

Erik Petschler jobbar som dialogpolis i Stockholm. Han har nyligen setts i media som polisen som bjöd ut Mikael Damberg för att diskutera narkotikapolitik.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

March 3, 2021  

Pontus Persson

Pontus Persson är en borgerlig opinionsbildare som finns på YouTube och Twitter. Han studerar till statsvetare vid Umeå universitet. 

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

February 24, 2021  

P-O Flodström

P-O Flodström är pingstapologet och verksamhetsutvecklare för stiftelsen Bibeln idag. Han är också aktiv vänsterpartist och driver poddarna Kristna dejtingpodden, Pennys kultursällskap och Otroligt.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

February 17, 2021  

Christoffer Andersson-Fahlström

Christoffer Andersson-Fahlström jobbar som psykolog och engagerar sig i samhällsdebatten där han har hjärtat till vänster. Han är vegan och djurrättsligt engagerad.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

February 10, 2021  

Per-Ola Olsson

Per-Ola Olsson kommer från Skåne och har ett förflutet inom jordbruket. Han skriver på Twitter under namnet @snyggbonde om bland annat jordbruk och miljö.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

February 3, 2021  

Monika Roll

Monika Roll är lokförare, vänsterpartist och fackligt aktiv. Hon bor i Stockholm och är intresserad av ekonomisk politik, samhällsfrågor och fackens roll i samhället.

www.samtal.ax | Swish: 070 35 22 472 | www.patreon.com/samtal | PayPal: http://paypal.me/Janniksvensson | Butik: www.samtal.ax/butik

Podbean App

Play this podcast on Podbean App